Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-08@20:47:37 GMT

نقش تجهیزات ترافیکی در کاهش تصادفات

تاریخ انتشار: ۴ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۴۹۹۲۳۹

نقش تجهیزات ترافیکی در کاهش تصادفات

استفاده از تجهیزات ترافیکی و نقش آنها در کاهش تصادفات جاده ای نباید نادیده گرفته شود. همانطور که می دانید، تصادفات رانندگی به عنوان یکی از مهترین علل مرگ و میر، معلولیت جسمی و بستری شدن در بیمارستان ها می باشد. تحقیقات و داده های آماری نشان می دهد که در آینده ای نه چندان دور، تعداد مرگ و میر ناشی از تصادفات رانندگی به بیش از 2 میلیون نفر در سراسر جهان می رسد که بیشتر در کشورهای در حال توسعه اتفاق خواهد افتاد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته سازمان بهداشت جهانی ، اگر اقدامات پیشگیرانه برای کاهش روند فعلی تصادفات صورت نگیرد ، سهم حوادث رانندگی در مرگ و میر به بیش از 67 درصد افزایش می یابد. داده ها و اطلاعات آماری نشان می دهد که 9 نفر در هر 10 هزار وسیله نقلیه در جهان جان خود را از دست می دهند ، در حالی که در ایران 37 نفر در هر 10 هزار وسیله نقلیه جان خود را از دست می دهند .

عوامل موثر در کاهش تصادفات

عوامل انسانی ، فنی و نظارتی از جمله عواملی هستند که در بروز حوادث رانندگی و تصادفات جاده ای موثر هستند. پس باید به دنبال روش ها و راه هایی باشیم تا بتوانیم با استفاده از آنها تا حد ممکن تصادفات جاده ای را کاهش دهیم. نصب تجهیزات ترافیکی در جاده ها از جمله علائم و تابلوهای ترافیکی، آموزش مناسب رانندگان، وضع قوانین مناسب ، نظارت بهتر در جاده ها باعث کاهش تصادفات جاده ای می شود. در ادامه به بررسی عوامل موثر در کاهش تصادفات خواهیم پرداخت.

نظارت بر عملکرد رانندگان

یکی از عوامل موثر در کاهش تصادفات ، بهبود نظارت بر عملکرد رانندگان است که به عهده پلیس راهور است. نهادهای نظارتی پلیس راهور می توانند با تصویب قوانین مناسب ، نظارت بهتر و آموزش رانندگان ، تعداد تصادفات را کاهش دهند. یکی از مهمترین تصمیمات در سازمانهای مختلف ، از جمله سازمانهای نظارتی و خدماتی ، تخصیص کارآمد ، مناسب و عادلانه منابع مالی برای افزایش کارایی واحدهای سازمانی است. تخصیص هدفمند منابع به واحدهای استانی پلیس راهور (بعنوان مدیر نظارت و کاهش تصادفات در ایران) می تواند منجر به عملکرد بهتر این سازمان شود.  با توجه به این که مسئولیت اصلی کاهش تصادفات بر عهده پلیس راهور است اگر بتواند به طور موثر عمل کند ، هم تصادفات کاهش می یابد و هم سلامت عمومی جامعه افزایش می یابد ، زیرا به فرد و جامعه نیز آسیب می رساند.

استفاده از تجهیزات ترافیکی

نصب علائم و تابلوهای ترافیکی واضح و موثر از جمله ضرورتها در جاده محسوب می شود، زیرا جاده هایی که دارای  تابلو ترافیکی مناسب نیستند، درصد تصادفات افزایش می یابد. از طرفی استفاده کنندگان از راهها جهت کسب راهنمایی و دریافت اطلاعات مورد نیاز و مقامات مسئول، جهت انجام وظیفه موثر و اعمال قوانین ترافیک، به این علائم متکی بوده و از آنها بعنوان وسائلی که ایمنی تردد جاده ای را افزایش می دهند، استفاده می نمایند.

علائم مذکور نه تنها شامل علامت هائی بر روی پایه ها است بلکه خط کشیها، چشم گربه ای ها و سایر تجهیزات ایمنی ترافیکی  را نیز در بر می گیرد.

علائم و تابلوهای ترافیکی بایستی چنان باشند که بموقع و بطور مشخص راهنمائیهای صحیح را به استفاده کنندگان از جاده ها ارائه نمایند. اینگونه راهنمائیها بایستی غیر مبهم بوده و بسرعت قابل درک باشند. تجهیزات ترافیکی که در جاده ها به کار برده می شود باید در  فواصل زمانی و مکانی مناسب و قابل دید قرار داده شود، زیرا دیر یا زود بودن استفاده از تجهیزات ترافیکی در جاده ها ممکن است باعث ایجاد تصادفات جاده ای شود.

انواع تجهیزات ایمنی ترافیکی و خط کشی های که مورد استفاده قرار می گیرند بایستی همراه با قوانین مربوط به خود بکار برده شوند. محدود کردن تعداد انواع علائم موجود به شناخت سریع آنها کمک می کند همچنانکه هماهنگی شکل ، رنگ و حروف بکار برده شده برای هر نوع از علائم نیز برای شناخت سریع آنها مفید است. استفاده از شکلها و رنگهای گوناگون در انواع تجهیزات ترافیکی، به شناخت سریع و موثر از آنها کمک می کند.

به عنوان مثال علائم خطر بشکل مثلث هستند و دارای یک علامت سیاه رنگ همراه با زمینه سفید و حاشیه قرمز می باشند. هماهنگی علائم بدون هماهنگی در کاربرد آنها می تواند ایمنی جاده را مورد تهدید قرار دهد. برای مثال نصب علائم خطر بفواصل نامناسب از محل خطر در مناطق مختلف ، راننده ای را که بفاصله مشخصی در منطقه خویش عادت کرده گیج می کند. جهت کسب حداکثر مزایای یکنواختی علائم راهنمائی نه تنها لازم است که علائم یکنواخت باشند بلکه نحوه استفاده از آنها (نصب و روشنائی ) نیز بایستی یکنواخت باشد.

عملکرد تجهیزات ترافیکی در کاهش تصادفات جاده ای

علائم به منظور کنترل و هدایت ترافیک و افزایش ایمنی راهها بکار می روند لذا آنها را باید فقط در محلهائی بکار برد که بتوان به آسانی به اهداف فوق رسید. علائم خطر اگر بطور وسیع در جایی بکار برده شوند که احتمال خطر نمی رود، نمی توانند باعث افزایش ایمنی راه گردند. از طرف دیگر در جائیکه کنترل و هدایت لازم بوده و احتمال خطر وجود داشته باشد عدم نصب آنها به نفع استفاده کنندگان از راه نمی باشد.

علاوه بر خط کشی سواره رو و علائم موقتی ، سه نوع علائم اصلی جاده وجوددارد. هر نوع از این علائم دارای شکل اساسی مربوط به خود است و استفاده از بعضی رنگها فقط برای بعضی از انواع علائم محدود می گردد.

برای اینکه یک تابلو وظیفه محوله اش را انجام دهد باید قادر باشد پیغام خود را به رانندگانی که با سرعت مجاز در جاده حرکت می کنند، بطور واضح برساند. برای رسیدن به این هدف یک تابلو باید دارای فاصله دید مناسب جهت قرائت، ارزش رسیدن به هدف صحیح ، سادگی محتوی ، طرح ، روشنائی و انعکاس دهندگی موثری باشد.

ویژگی های تجهیزات ترافیکی( تابلوها و علائم ترافیکی)

یکی از ویژگی های مهم در تابلوهای ترافیکی، خوانا بودن آنهاست و این عمل بوسیله اندازه حروفی که بکار برده می شوند تعیین می گردند. ولی اختلاف رنگ ، زمینه و نوع حروف بکار برده شده نیز مهم می باشد. برای سادگی محتوی و طرح ، انتخاب پیامهای سمبولیک، موثرترین راه خواهد بود ولی هرجا ضرورت ایجاب نماید، پیغام باید در کلماتی که بسرعت قابل فهم هستند خلاصه شود. اندازه ، مهمترین عامل در تابلو می باشد، بنابراین تابلو باید طوری طراحی شود که خوانائی لازم را بدون ضایع کردن فضا ارائه دهد. یک راننده برای خواندن علائم، نباید مجبور باشد چشمان خود را بیش از ده  درجه از جاده روبروی خود منحرف نماید بنابراین تا قبل از اینکه موقعیت زاویه ای او به بزرگتر از این حد برسد، باید عمل خواندن را تمام کرده باشد. با در نظر گرفتن این ملاحظات ، طرحهائی با اندازه های مختلف برای علائم درست شده اند که برای سرعتهای مختلف مناسب باشند. برای علائم جهت نما و اخباری خوانا بودن کلمات دارای اهمیت فراوان می باشد و اندازه های مختلف حروف مورد استفاده قرار می گیرد. برای علائم سمبولیک ، اندازه های مختلف ارائه گردیده اند.

انواع مختلف علائم، علاوه بر شکلهای متمایز، دارای ترکیبات رنگی متنوعی می باشند. تعداد رنگهای مختلفی که می توان بطور مفید روی علائم مورد استفاده قرار داد، توسط ملاحظات زیباشناسی و فنی محدود می گردند. با استاندارد کردن انواع علائم ، باید یکنواختی در کاربرد، استقرار ، ارتفاع نصب ، روشنائی و انعکاس دهندگی آنها ( با در نظرگرفتن محدودیتهای شرایط محیطی ) حفظ گردد. علائم ترافیک باید در هنگام تاریکی به اندازه روز روشن و موثر باشند. توصیه می گردد که بطور کلی ، همه علائم خطر، بازدارنده و حکم کننده و جهت نما را در صورتیکه فاصله آنها تا چراغ الکتریکی بیش از 50 متر باشد، در تمام ساعات تاریکی توسط یک منبع درونی یا بیرونی روشن نگاه داشت. هدف این عمل آنست که روشن نگاهداشتن علائم را در جائیکه یک منبع اصلی برق وجود دارد به تدریج الزامی نمود.

بعلاوه علائمی که بدین طریق روشن نگاهداشته می شوند باید شب نما باشند تا درصورتیکه منبع برق قطع شود به وظیفه خود ادامه دهند. با چند استثناء مانند علائم توقف ممنوع ، هرجا که علائم روشن نگاهداشته نمی شوند، باید آنها را منعکس کننده نمود. لازم به تذکر است که کلیه علائم باید منعکس کننده نور باشند.

در پایان

تصادفات جاده ای ، موضوعی است که همواره در مورد آن بحث می شود و جهت کاهش این تصادفات سالانه راهکارها و بودجه های بسیاری صرف می شود تا جان افراد حفظ شود. در این راستا و جهت کاهش تصادفات جاده ای، فروشگاه پارک ترافیک، یکی از فروشندگان تجهیزات ترافیکی، پارکینگ و ایمنی در تهران، نیز جهت خدمت رسانی به شهروندان گرامی بهترین و با کیفیت ترین تجهیزات ترافیکی را ارائه می دهد تا سهم کوچکی در برقراری نظم ترافیکی و محافظت از جان رانندگان و شهروندان گرامی را داشته باشد. جهت خرید تجهیزات ترافیکی و پارکینگ و ایمنی به سایت پارک ترافیک مراجعه کنید یا شماره تماس های: 02166752690 – 09128632297 – 09120588310 تماس حاصل فرماید.

منبع: فارس

کلیدواژه: تصادفات ترافیک مرگ و میر حوادث رانندگی کاهش تصادفات جاده ای تجهیزات ترافیکی تابلوهای ترافیکی کاهش تصادفات پلیس راهور جاده ها علائم خطر بکار برده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۹۹۲۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعت ترافیکی و جوی جاده‌های کشور اعلام شد

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا از وزارت راه و شهرسازی، مرکز مدیریت راه‌های کشور در خصوص وضعت ترافیکی و جوی محور‌های شمالی اعلام کرد: تردد در محور‌های چالوس، هراز و فیروزکوه، آزادراه تهران – شمال و آزادراه قزوین – رشت (رفت‌وبرگشت) روان است. همچنین محور فیروزکوه دارای بارش باران و سایر محور‌های شمالی فاقد مداخلات جوی‌اند.

بر اساس اعلام این مرکز در خصوص سایر محور‌ها نیز ترافیک سنگین در آزادراه قم – تهران محدوده بهشت‌زهرا، ترافیک سنگین در محور شهریار – تهران حدفاصل رضی آباد تا شهرقدس و ترافیک نیمه سنگین در آزادراه قزوین - کرج محدوده‌های گلشهر، مهرویلا و حدفاصل استاندارد تا پل کلاک در جریان است.

علاوه بر این بارش باران در برخی از محور‌های استان‌های همدان، سمنان، قم، مرکزی، گلستان و گیلان گزارش شده است.

همچنین مرکز مدیریت راه‌های کشور محور‌های مسدود غیرشریانی را محور‌های هشتگرد – طالقان، کمربندی جدید خرانق – یزد، اسپکه – بمپور، یزد – دربید، حاجی آباد – آهنگران، سروآباد – پاوه، رباط پشت بادام – بیاضه و طبس – بردسکن اعلام کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پرترددترین جاده کشور کدام است؟
  • کاهش ۶ درصدی تلفات جاده‌ای
  • اعمال محدودیت‌های ترافیکی در جاده‌های مازندران
  • تعمیر و نصب هزار و ۱۱۰ علائم ایمنی در محورهای خراسان جنوبی
  • وضعیت ترافیکی و جوی جاده‌های کشور اعلام شد
  • وضعت ترافیکی و جوی جاده‌های کشور اعلام شد
  • ۱۳۱۷ مصدوم و ۶۲ کشته در تصادفات هفته دوم اردیبهشت
  • آخرین وضعیت ترافیکی جاده‌های کشور/ بارش باران در جاده‌های ۱۱ استان
  • یک هفته با ۶۲ کشته | مصدومیت ۱۳۱۷ نفر در تصادفات ۷ روز اخیر
  • ۱۳۱۷مصدوم و ۶۲ کشته در تصادفات هفته دوم اردیبهشت در کشور